Начало / Икономика / Георг Спартански: Очаквам перфектна работа от фирмите, ангажирани с реконструкцията на пречиствателната станция

Георг Спартански: Очаквам перфектна работа от фирмите, ангажирани с реконструкцията на пречиствателната станция

„Държавната и местните власти си даваме сметка колко милиарди са нужни, ако  искаме всяко населено място да бъде с модерна канализационна и водоснабдителна система и модерни пречиствателни станции. Радваме се, че Плевен и Долна Митрополия бяха избрани като приоритетен национален проект и така ще дадат качествена услуга на над 130 000 жители в двете общини”, каза кметът Георг Спартански днес при даването на старта на реконструкцията на пречиствателната станция в село Божурица. Дейностите са част от големия проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”.

„Сигурен съм, че фирмите по изпълнението и надзора ще си свършат перфектно работата, защото ще бъдат под прожекторите не само на местната и държавната власт, но и на Европа. По-голямата част от финансирането по проекта е европейско и Европа не е равнодушна как усвояваме парите й”, изтъкна Спартански.

Към пожеланията за отговорна работа на фирмите се присъедини и кметът на Община Долна Митрополия – Поля Цоновска. Тя подчерта, че след реконструкцията на пречиствателната станция тя ще има достатъчно капацитет да поеме отпадните води и на още селища.

На първата копка за реконструкцията на пречиствателната станция в село Божурица присъства зам.-министърът на околната среда Красимир Живков.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...