Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански вече е сигурен кандидат за кметското място

Георг Спартански вече е сигурен кандидат за кметското място

„Плевен може – Плевен побеждава“ е новото мото на гражданската инициатива, която издигна Георг Спартански за кандидат-кмет на община Плевен. Лично той смени фразата веднага след като прие да бъде издигната кандидатурата му. Разграничавайки се от предизборните кампании, Спартански обяви, че още утре започва срещи с хората по гилдии и професионални направления, за да се запознае с техните искания.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кандидатурата му бе издигната от 250 граждани на Плевен от различни професионални и социални сфери, обединени в Гражданска инициатива „Плевен иска-Плевен заслужава“. В подкрепа на Георг Спартански на мероприятието в зала „Катя Попова“ тази вечер присъстваше и бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Че категорично заставdт зад Спартански заявиха и Искра Арабаджиева, Димитър Митев и адвокат Валя Петкова.

Искра Арабаджиева
Арабаджиева подчерта, че е крайно време някой да се ангажира с проблемите на образованието и да чуе исканията на учителите. Именно за това тя самата твърдо застава зад кандидатурата на общинския съветник. Нейните думи бяха подкрепени и от Димитър Митев, който пък заяви, че са малко хората, зад които би застанал, но Спартански е един от тях.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Няколко думи сподели и самият кандидат за кмет. Той изрази радостта си, че е издигнат от хората, а не по партийна линия. „За мен е чест, че инициативата идва от хората, с които живея в един град“, категоричен бе той. „Плевен е в будна кома и се нуждае от спешна реанимация“, допълни Спартански, обяснявайки какви мерки трябва да се предприемат за „оздравяването“ на града.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Достатъчно е, когато легнеш вечер да спиш и правиш равносметка за живота си, да няма от какво да се срамуваш. Вярвам, че и моите три деца няма от какво да се срамуват от мен“, обобщи Георг Спартански за досегашната си работа за града и това, което възнамерява да направи занапред, ако бъде избран за кмет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...

7 коментари

  1. Спартански има всички шансове да спечели изборите още на първия тур.
    Проучване на Галъп, направено в началото на май по поръчка на ГЕРБ показва, че месец преди да обяви кандидатурата си, Спартански има 13.2% подкрепа и е с почти равен резултат с настоящия кмет Стойков, който има 13.8%.
    А „лошият“ (според Стойков и лакеите му) Зеленогорски има 28.1% от гласовете на плевенчани. 4 години след като вече не е кмет, бившият градоначалник се радва на подкрепата на два пъти повече плевенчани от Димитър Стойков.
    Само за месец тези резултати се промениха значително, и последното проучване, правено в периода 1-5 юни 2015 г. показа, че Спартански вече събира 24.6% подкрепа, а Стойков напротив – губи близо 2% и може да разчита на 12.1% от гласовете на плевенчани.
    Интересен факт е, че Стойков може да разчита на значително по-малка подкрепа от партията, която го издига – 25.2% за ГЕРБ срещу 13.8% за Стойков в началото на май.
    След като резултатите от това проучвани са били докладвани на Изпълнителното бюро на ГЕРБ, отново е бил поставен въпросът за алтернативна кандидатура. Проблемът е, че конкурентите на Стойков, са с още по-малка подкрепа и нямат дори и теоретични шансове да стигнат до балотаж – областният управител Ралица Добрева има 2.8%, а депутатът Владислав Николов – 1.9%.

  2. А. Койчев

    Райчев, защо сте написал един и същ коментар по всички форуми в Плевен? Райчев, вие трол ли сте? Райчев, ако това, което сте написал беше вярно, защото всенародния според вас любимец на плевенчани, същински Гай Юлий Цезар, Зеленогорски, не се е кандидатирал самия той при тая любов и цветя, а е хвърлил на кучетата далеч по -малко познатия Спартански? Не лъжете излишно, Райчев, хората ще решат

  3. А. Койчев

    А, и още нещо – щом не се е кандидатирал Зеленогорски, значи не му изнася, т.е. няма как да е вярна тази всенародна любов, тези цветя и рози. Това, което сте написал , Райчев, ми звучи в стил ще чакаме паръизаните с манифестации да слязат на 9 септември. Истината я знаете , нали, Райчев?

    • До Койчев

      Ясно е, защо Зеленогорски не е кандидат за кмет, въпреки високата подкрепа. Найден вече е в националната политика, съпредседател е на РБ, председател на парламентарната комисия по регионално развитие. Плевен се лиши от един много кадърен и изключително почтен кмет, но пък от това спечели националната политика. Ако в момента страната има стабилно управление – заслугата до голяма степен е на Зеленогорски.
      С подмяна на бюлетини и фалшифициране на вота кмет стана Стойков. Какви ги свърши – видяха всички плевенчани. По-некадърно управление Плевен не познава. Казват го не само враговете на Стойков, а и половината привърженици на ГЕРБ, които не припознават Стойков като свой кандидат и не приемат той да повтори мандата си.
      Надеждата на плевенчани, включително на много от привържениците на ГЕРБ е, че човек като Спартански – компетентен, спокоен, уравновесен и познаващ добре проблемите на Плевен ще даде тласък в развитието на общината и ще успее да намали пораженията, нанесени от Стойков

      • А. Койчев

        Не, всъщност не е така. Найден е във високата политика и знае, че не му трябва да се връща в Плевен, защото ще загуби. Прочее, защо пак сте пейстнал един и същ коментар навсякъде? Вие трол на Зеленогорски лио сте? Зеленогорски и партийката на Кунева бойкотираха референдума за Белене, така че той няма как да е национално отговорен политик. Освен това той беше твърдо против коалиция с Борисов, така че няма как да е и отговорен за настъпване на някакъв мир. Той винаги е гледал само себе си и понеже се сбъдна печтата му да се нанесе легално вече в софийските си имоти – той и преди живееше в София, а се вясваше тук от време на време, та сега е сложил Спартански да се поти залудо. И ако е толкова много любен от плевенчани, защо вкара само себе си депутат, а не повлече още от листата?

      • А. Койчев

        Но Спартански не е спокоен и фин. Той не груб човек, с доста развързан арогантен език, шумен, винаги има мнение за всичко и гледа да го налага. Виж, Зеленогорски е хитър и може да мине за фин човек, но в никакъв случай това не важи за циничния Спартански.

  4. А. Койчев

    Райчев – Спартански, а защо говорите само за Стойков. Някакъв нощен кошмар ли ви е? Няма ли и други кандидати за кметове от други партии, защо все него споменавате? Другите партии нямате ли ги за живи? Ето за тази арогантност говорех…