Акценти
Начало / Георги Първанов: АБВ иска комисия да разследва случващото се в енергетиката

Георги Първанов: АБВ иска комисия да разследва случващото се в енергетиката

Първанов Белене

В следващото Народно събрание АБВ ще поиска анкетна комисия, която за разследва кой какви поражения е нанесъл в българската енергетика. Това заяви на среща с жителите на Белене председателят на партията Георги Първанов. С беленчани се срещнаха и водачът на листата на АБВ в Плевен Румен Петков, както и кандидатите за народни представители Цветан Антов, Венцислав Конов, Яница Людмилова.

„За разлика от ГЕРБ, БСП и ДПС, които спряха реализацията на „АЕЦ  – Белене“,  АБВ твърдо и последователно отстоява необходимостта от ускореното строителство. Ще го направим, защото това означава милиарди свежи пари в нашия бюджет, защото означава 10 хиляди работни места, защото означава сигурност и нормални цени на тока. „АЕЦ – Белене“  ще бъде локомотив за българската икономика. От доста време насам виждам как злорадстват – големия шлем на Първанов рухна. Големият енергиен шлем не е на Първанов и Путин, това е проект, от който е заинтересована Европа. Белене е проект, нужен на Европа“, каза Георги Първанов.

„Не е морално Държавната комисия за енергийно и водно регулиране  да взима решение за цената на тока дни преди изборите  и АБВ ще внесе в НС предложение за това, да се направи анкетна комисия кой какви поразии е нанесъл на българската енергетика. Каква е вината на ГЕРБ, каква е вината на Стойнев, да изкараме кой какви обществени поръчки е получавал и как е източвал енергетиката,  и да видим реалната причина за увеличаване цената на тока. Една от причините е партийните назначения“, категоричен е Първанов.

„Нашият ангажимент пред българските граждани е да внесем в самото начало на работата на НС предложения за отмяна на мораториума и за рестартиране на проекта „АЕЦ – Белене“.  Това е нещото, което можем да обещаем и което ще изпълним. Една от причините АБВ за застане пред избирателите е именно  „АЕЦ-  Белене“, каза пред жителите на Белене Румен Петков. Не е нормално българската държава да стои един блок в Козлодуй на цената на два в Белене, заяви още Петков.

Пред хората от Белене АБВ представи и други свои ангажименти – по-висока част от БВП за здравеопазване,  почасово заплащане на труда, безплатни лекарства за бременните, майките и децата.

белене среща АБВ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...