Акценти
Начало / Политика / Мартин Митев с апел: Гласувайте, скъпи съграждани, с негласуване не неказвате политиците, а себе си

Мартин Митев с апел: Гласувайте, скъпи съграждани, с негласуване не неказвате политиците, а себе си

Мартин Митев

Хората, които трайно не гласуват и смятат, че така наказват политиците, трябва да разберат, че по този начин наказват единствено себе си. Това коментира Мартин Митев, председател на Общинския щаб на ГЕРБ – Плевен на пресконференция, на която отчетоха резултатите от парламентарния вот на 5 октомври. Ниската избирателна активност означава нестабилност на държавата, невъзможност за решаване на проблемите в Здравната каса, в КТБ, с цената на тока, категоричен е Митев и отправи апел – гласувайте, скъпи съграждани, участвайте активно в изборите.

Според Митев на тези избори в Плевен е имало цели предприятия, подобно на случая в Бобов дол, които са гласували масово за определена политическа сила. Само висока избирателна активност може да смачка този корпоративен и купен вот, заяви той.

На пресконференцията отбелязаха, че ГЕРБ има идея за провеждане на референдум във връзка с въвеждането на задължително гласуване и на електронно гласуване.

Мартин Митев определи като разгромяваща победата им над БСП в община Плевен, където имат с 10 000 гласа повече от основния си опонент, в проценти това е разлика от 17%. Само в Плевен имаме с 18% повече гласове от тези на БСП, акцентира Митев. Той посочи, че ГЕРБ е първа политическа сила във всички райони на Плевен, но отчете също, че в по-голяма част от селищата в общината са втори след ДПС. Изводите се налагат сами, коментира Митев, след като посочи, че ДПС са първа политическа сила в Буковлък, Мечка, Славяново където има компактно ромско население. В големите населени места от общината гласовете ни са над тези на основния ни опонент БСП, допълни Мартин Митев.

Основният извод, който трябва да си направим от тези избори е, че вече не е нужно да се съсредоточаваме върху основния си опонент, а да работим за убедителна победа на предстоящите местни избори, заяви Митев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...