Акценти
Начало / Култура / Георги Ангелов посвещава Зимния парад на модата на любовта

Георги Ангелов посвещава Зимния парад на модата на любовта

70-ти поред Парад на модата ще представи пред плевенската публика Георги Ангелов – създател, режисьор и постановчик на това културно събитие. „Този спектакъл е много специален за мен и екипа ми. Нерекох го „Любов”, защото изкуството е любов, а модата е изкуство”, каза днес пред журналисти Ангелов, представяйки новия си моден спектакъл.

В неделната вечер на 15 декември, на сцената на ДКТ „Иван Радоев” ще дефилират близо 40 манекени, подготвени в школата на Георги Ангелов, представяйки над 400 тоалета от 20 дизайнери. Сред тях са както утвърдени имена на модния подиум, така и млади таланти. Те пристигат в Плевен от Париж, Рим, Мадрид, Кипър, както и от София, Варна, Благоевград.

Плевенската публика ще може да види специално подготвената за шоуто колекция на Румяна Илиева, която е петкратен носител на званието „Дизайнер на годината“ и „Оскар за мода“ от международния фестивал за мода в Кайро, и на „Платинена ножица”. Румяна Илиева от 20 години живее в Испания и е един от българските участници в модния спектакъл, който Пако Рабан прави в София през 1996 г. В Плевен тя ще представи  официално облекло за дами и за абитуриенти.

С любопитна колекция ще се представи дизайнерката Илона Шаламанова от Никозия /Кипър/ . Тя е посветена на 40-годишнината от култовия филм „Коса“ на Милош Форман. Отново на плевенска сцена ще бъде доц. д-р Мариела Гемишева – преподавател в Националната художествена академия, специалност „Мода“. Тя се очаква да изненада почитателите си с новата колекция „Завръщане от Париж“.

Светла Димитрова, която участва от първото издание на Парада на модата, сега е подготвила колекция под мотото „Зимна приказка”. Сред участниците са още актуални и високо ценени създатели на мода – Стоян Радичев, Станислав Петров, Теодора Кьосева и други. Сред тези ярки имена със собствен модел ще дефилира и 9-годишната Данаила Дамянова. Тя е трето поколение във фамилията Дамянови, създатели на модна къща „Принцеска” – София. Сред участниците е и Жанет Оджова от Лондон, която в момента създава своя марка облекла и ще покаже част от колекцията си в дебюта си на плевенска сцена.

С детска мода ще се представи плевенската дизайнерка Поля Лазарова.

В модното дефиле хармонично ще се впишат изпълненията на ярки музикални дарования.  Специално участие ще вземе уникалният изпълнител Диана Дафова. Публиката ще има удоволствието да чуе цигуларят Чавдар Вълков, и ангелогласната Елизабет Захариева. Само 13-годишна, Елизабет вече е спечелила 100 медала и 40 купи  от престижни конкурси. Със специално подготвени танци за модното шоу ще се включат  клуб „Илия Бешков” – Долни Дъбник и възпитаници на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен с ръководител Маня Николова.

Парадът на модата се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен.

Той ще бъде представен от 19 часа, на 15 декември, в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...