Акценти
Начало / Здравеопазване / „Гастроентерологията“ на МБАЛ „Света Марина-Плевен“ с последно поколение видеоендоскопска апаратура

„Гастроентерологията“ на МБАЛ „Света Марина-Плевен“ с последно поколение видеоендоскопска апаратура

„Обединявайки опит и експертиза в производството на гастроинтестинални ендоскопски продукти с лидерството в разработването на иновативни технологии, Olympus създават вдъхновяващата си линия EVIS EXERA III ендоскопско оборудване, поставящо нови стандарти“ , се казва в прессъбщението на компанията относно излизането на пазара на модерното ѝ ендоскопско оборудване.

Вярна на визията си за съвременна високотехнологична медицина, МБАЛ „Света Марина-Плевен“ закупи този нов продукт на японската компания за нуждите на отделението си по гастроентерология. Предимствата на новото ендоскопско оборудване обобщава д-р Елена Икономова, водещ гастроентеролог в МБАЛ „Света Марина-Плевен“:

„Evis Exera III e иновативна серия,  последно поколение видеоендоскопска апаратура на Olympus, осигуряваща изображение с висока разделителна способност. Чрез NBI технологията (narrow band imaging technology) се осигурява прецизно разграничаване на здравата от патологичната тъкан. Системата разполага и с Dual focus -двустепенна технология оптични лещи, която  позволява преминаването от нормален режим на фокус в режим на близко фокусиране с цел детайлно изследване на лигавицата и подлежащата капилярна мрежа.

Olympus 1

С Evis Exera III  видеоендоскопската апаратура се извършват:

  • Фиброгастроскопии (изследване на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника)
  • Фиброколоноскопии (изследване на дебелото черво). Процедурите са свързани с внимателен оглед на органите отвътре, взимане на материал за допълнителни изследвания, както и осъществяването на лечебни дейности и манипулации.
  • Полипектомии – ендоскопско премахване на полипи на стомаха и дебелото черво.“

 МБАЛ „Света Марина-Плевен“ има подписан договор с НЗОК по всички свои специалности.

Тел. 0700 20 006; 064 81 81 и 064 805 666

www.svmarina.com

e-mail: [email protected]

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...