Акценти
Начало / Общество / В ход е обществена поръчка за поддръжка на гробищните паркове

В ход е обществена поръчка за поддръжка на гробищните паркове

Поддръжката и почистването на гробищните паркове ще бъдат отдадени чрез публичен търг, резултатът от който ще е ясен до края на месец юли.  Обществената поръчка вече е в ход, информира днес кметът проф. д-р Димитър Стойков  общинските съветници в отговор на актуално питане от съветника от групата на БНД Георг Спартански. Той поиска да разбере извършва ли се поддръжка и почистване на гробищните паркове в града, имат ли те охрана и какви мерки и кога ще бъдат предприети за подобряване на състоянието им.

Кметът поднесе извиненията си на плевенчани за състоянието, в което се намират в момента гробищните паркове. „Поради забавяне на процедурата за обявяване на обществена поръчка за почистването на гробищните паркове се допусна избуяването на трева и всякаква растителност там”, обясни кметът и допълни, че от началото на юни почистването на гробищата е възложено на три лицензирани фирми и вече има резултат от работата им.

В момента гробищните паркове не се охраняват, тъй като, по думите на кмета, охраната е свалена преди четири години. Сега е нужно решение на Общинския съвет, за да бъдат отпуснати средства от бюджета за охрана, каза той и предложи на съветниците на предстоящото разглеждане на бюджета за полугодието да се гласува промяна в него, за да се предвидят средства за охрана на гробищните паркове и за осигуряване на алейно осветление там. Но трябва да се реши откъде ще дойдат средствата, подчерта кметът.

Георг Спартански приветства предложението да се търсят средства за осветление и за общо подобряване състоянието на гробищните паркове и от името на групата съветници от БНД обеща съдействие за решеване на проблема.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...