Начало / Общество / В три учебни заведения в Плевен бяха организирани различни инициативи през Седмицата на мобилността

В три учебни заведения в Плевен бяха организирани различни инициативи през Седмицата на мобилността

РИОСВ – Плевен  и  БДДР – Плевен организираха инициативи в три учебни заведения в Плевен по повод Седмицата на мобилността 16 до 22 септември. През тези дни  бяха проведени екологични дискусии и презентация  под мотото на кампанията тази година – „Интелигентно придвижване. Силна икономика“.

На учениците   от НУ  „Единство“ бяха раздадени светлоотразители за ученическите им раници, тефтерчета и линийки. На 19 септември с  учениците от ОУ „Васил Левски“ се проведе дискусия във връзка със Седмицата на мобилността. Раздадени им бяха светлоотразители за раниците им. На 20 септември в НУ „Отец Паисий“ бе представена презентация с цел да се обясни на децата ползите от инициативата.

Европейската седмица на мобилността се провежда в периода 16 – 22 септември и цели да насърчи местните власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да приканят обществеността да се включи в „Ден без автомобили“ на 22 септември.

Кампанията се организира от Европейския организационен секретариат с подкрепата на ГД „Околна среда“ и ГД „Транспорт“ на Европейската комисия, а координатор на  национално ниво е Министерството на околната среда и водите.

Фокусът през тази година е върху инициативи, насочени към ограничаване на автомобилния транспорт в градовете и върху икономическите ползи за хората, бизнеса и обществото от прилагането на добри екологични практики.

%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...