Акценти
Начало / Общество / В спортен център се превърна старо училище в град Искър

В спортен център се превърна старо училище в град Искър

Спортен център с многофункционална спортна площадка, детска площадка и зона за фитнес на открито е изградена в град Искър. Той е изграден по проект за възстановяване и облагородяване на старо училище и възраждането му в предпочитано място за отдих, спорт и детски игри.

Многофункционалната  спортна площадка е  за три вида спорт: волейбол, тенис на корт и хандбал с места за зрители. Детска площадка е  със седем вида детски съоръжения, под които има положена ударопоглъщаща настилка в различни цветове и игра на „дама“. В зоната за фитнес на открито са монтирани  пет вида фитнес съоръжения, под които е положена саморазливна ударопоглъщаща настилка. Монтирани са пейки с облегалки, маси за тенис и беседки.

За удобство на посетителите е ремонтирана външната тоалетна, изградена е и чешма-фонтан. В целия спортен комплекс е изградена нова алейна мрежа и осветление. Извършен е основен ремонт на сграда-навес, която чрез плъзгащи врати ще може да се ползва и през зимата. От двете страни на навеса са обособени  зала за джаги и кът за тихи игри.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...