Акценти
Начало / Последни новини / В Спартак /Плевен/ потресени от съдийството в Добрич

В Спартак /Плевен/ потресени от съдийството в Добрич

Опасенията ни за тенденциозно съдийство по време на футболната среща с Добруджа в Добрич се потвърдиха на сто процента. Това заяви спонсорът на Спартак /Плевен/ Иван Динов. Според него замисъла на реферите умишлено да помагат на домакините е била основната им цел още преди началото на двубоя, който завърши 1:1.

„На всички беше ясно, че само победа срещу нас ще поддържа реални минималните шансове на Добружда за спасение от изпадане до последната секунда на първенството. Именно за това още от самото начало на срещата в Добрич съдиите и най-вече главния Вангел Вангелов постепенно подготвяха ситуацията да ни съсипят. Най-напред започнаха да ни декорират с картони, после накъсваха играта с безсмислени отсъждания, спираха и атаките ни с несъществуващи засади. В същото време отсъдиха измислена дузпа, мотивът за нея никой на стадиона не разбра. За капак ни оставиха и без треньор /червен картон за Диян Дончев/ в края на срещата“, коментира Динов. Той уточни, че на тенденциозното отношение футболистите му са отговорили със силна игра и дори пропуснали да спечелят трите точки. Браво на момчетата, които след изгонването на треньора се вдигнаха и не само изравниха, но и пропуснаха да победят, похвали спонсора играчите на Спартак.

Не по-малко покъртен от случилото се е и самия плевенски наставник.

„Наясно бях, че в Добрич се играе трудно. Знам го от опит, още докато бях футболист. За това и многократно го повтарях на момчетата в дните преди мача. Не знам причината, поради която съдията ми вдигна червен картон. Също нямаше повод да отсъди дузпата. Грешката от наша страна беше, че второто полувреме действахме дефанзивно. Не съм го искал от футболистите, защото през първата част с отворена игра контролирахме мача“, каза Диян Дончев.

Въпреки емоциите около развоя на двубоя, крайния му резултат се оказа пагубен за Добруджа, който изпадна от В група.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...