Акценти
Начало / Култура / В сериозно международно събитие да се превърне конкурсът, посветен на Емил Димитров

В сериозно международно събитие да се превърне конкурсът, посветен на Емил Димитров

Моята цел е конкурсът, посветен на Емил Димитров, да стане сериозно международно събитие, което да си тежи на мястото и да се уважава от целия музикален свят. Това заяви синът на певеца Емил Димитров – младши, който е и председател на фондация „Емил Димитров”, ангажирана с  провеждането на конкурса. Според него конкурсът трябва да се провежда в две категории – за песен и за изпълнител, като така ще се даде възможност на младите автори да се развиват, да печелят и да се самофинансират. Нивото на българската музика в момента е ниско не защото нямаме певци или автори, а защото те нямат възможност да работят, заяви Емил Димитров-син.

В подкрепа на конкурса, посветен на Емил Димитров се изказа и депутатът от БСП Румен Петков. Той е предложил на общинското ръководство идеята през четните години да се провеждат Лауреатски дни „Катя Попова”, а в нечетните – конкурсът за млади изпълнители на популярна музика. Това от една страна няма да товари финансово Общината и фондация „Емил Димитров”,  а от друга  ще даде възможност Плевен да присъства убедително в културния афиш на България, изтъкна депутатът.

Като член на УС на ПРОФОН Емил Димитров – син  изрази становище, че е редно да се приеме закон, с който да се въведе задължителен минимум на българска музика, която да звучи по родните радиостанции. Този процент би трябвало да е поне 30, смята той.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...