Акценти
Начало / Общество / В село Победа се справят, въпреки недостиг на работна ръка

В село Победа се справят, въпреки недостиг на работна ръка

Около 480 са жителите на плевенското село Победа, община Долна Митрополия. Положителното е, че доста от тях са млади. Негативното – няма работа в селото. Това принуждава повечето да заминават за чужбина, за Плевен или в други населени места. Причината – няма работа в селото.

В кметството работим само четирима – служител по административно обслужване, служител по изпълнение на бюджета, тракторист и аз, уточни кмета Даниела Александрова. Според нея има нужда от работници към кметството, но не конкретизира колко.

„Бройката е относителна, защото зависи от уменията им. Може примерно пет души. Нужни са за почистване на селото. Лятото за косене на тревата, зимата за снегопочистване. Също така и да се помага на възрастните ни жители, които си нямат никой“, смята кметът. Тя обаче отхвърля варианта с допълнителна работна ръка, пояснявайки, че няма отпуснати бройки за работници, защото няма европрограми за трудова заетост. Това не я отчайва, дори напротив.

„Справяме се с наличния ресурс – тези които сме в кметството, а и доброволци се включват да ни помагат. Не е голямо селото ни, равно е и това позволява да се работи бързо и качествено“, оптимист е първия човек на с.Победа – Даниела Александрова.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...