Начало / Общество / В село Дъбован  раздадоха курбан за здраве

В село Дъбован  раздадоха курбан за здраве

В деня на Вяра, Надежда и Любов и майка им София в село Дъбован беше направен курбан. Традицията съществува от няколко години и е израз на общата надежда злините да стоят далеч от селото и жителите му. Кметството организира празника изцяло със средства от дарения и с подкрепата на Община Гулянци.

„С всяка изминала година хората на площада стават все повече, посрещаме гости и от други места и това много ме радва.”, сподели кметът на Дъбован Таня Жорова.

Енорийският свещеник отец Пламен Линков и отец Марин отслужиха водосвет,  осветиха курбана и поръсиха за здраве множеството на площада. Таня Жорова пожела на своите съграждани да са здрави, да не губят никога вяра и надежда, а любовта да е в сърцето на всеки. Кметът на общината Лъчезар Яков беше гост на празника и също поздрави хората. Той изрази задоволството си, че във всички населени места на общината духът е жив, почитат се традициите, създават се нови. „Тези моменти на заедност са наше упование, те ни зареждат със сили и оптимизъм, че има смисъл да продължаваме напред и да градим в името на тези, които идват след нас.”, отбеляза той.

Празникът продължи с фолклорна програма на самодейците при НЧ „П. Р. Славейков 1923” гр. Гулянци и вокалната група при Пенсионерски клуб с. Дъбован.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...