Акценти
Начало / Здравеопазване / В Професионалната гимназия по селско стопанство в Левски отбелязаха Световния ден за борба със СПИН

В Професионалната гимназия по селско стопанство в Левски отбелязаха Световния ден за борба със СПИН

P1370925-1 СПИН

Ученици от 12 клас на Професионалната гимназия по селско стопанство”Никола Вапцаров” в Левски,заедно със своите учители и медицинска сестра Иванка Чолакова се включиха в световния ден за борба със СПИН, съобщиха от учебното заведение..

Възпитаниците на училището бяха посрещнати на входа и всеки получи червена лентичка символ на Световния ден, раздадени бяха и презервативи. Преди началото на учебните часове дванадесетокласничката Камелия запозна младежите с опасностите които крие коварното заболяване, начините за предпазване и изрази необходимостта от подкрепа на пострадалите . В  образователна беседа за   ХИВ/СПИН участва и медицинската сестра Чолакова, която информира учениците и за кабинетите за анонимно и безплатно изследване .

Учениците бяха подготвили и плакат за Световния ден за борба с ХИВ/СПИН – 1 декември .Инициативата на учениците е  подкрепила и учителката по история Албена Иванова.

P1370936-1

Снимки: ПГСС „Н.Вапцаров“

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...