Начало / Образование / В Плевен обявиха отличниците от Зелената олимпиада за 2018 г.

В Плевен обявиха отличниците от Зелената олимпиада за 2018 г.

Тържественото награждаване на отличниците в онлайн тестовете на Зелената олимпиада се състоя в зала „Катя Попова” в Плевен на 21 ноември 2018 г. По традиция победителите са общо трима за цялата страна – по един за начален, прогимназиален и гимназиален етап. Най-добре представилият се ученик в начален етап е Валена Иванова – 2 клас, ОУ“Васил Левски“, гр. Белене. Другите двама победители са Стоян Панчев – 6 клас, ОУ “Проф. Марин Дринов”, гр. Панагюрище и Енея Георгиева – 12 клас, Природо-математическа профилирана гимназия „Свети Климент Охридски“, гр. Монтана

На тържеството в Плевен беше организирана интересна еко викторина с много награди. Театърът на сенките „Силует“ от град Кюстендил изнесе своето уникално представление „Пазете Земята“, а за възторжената детска публика пя Михаела Маринова. Заедно с нея пяха и танцуваха всички участващи в събитието деца. Заключителното събитие още веднъж показа как една образователна инициатива може да бъде и полезна, и забавна.

От Плевен е миналогодишният победител в начален етап Христо Илиев от ОУ „Васил Левски“ с директор Таня Тонева. Училището е най-масово участвалото в Зелената олимпиада през 2018 г. Заедно с него  в залата показаха знания за природата възпитаниците на НУ „Отец Паисий“ с директор Иван Вълков. В национален мащаб двете училища се включиха с най-много деца в инициативата. Техните възпитаници получиха много награди от викторината, водена от актьора Николай Начев.

Всички награди са осигурени от МОСВ и Оперативна програма „Околна среда“, която подкрепя инициативата всяка година. Наградите за трите възрастови групи са съответно MP 3 плеър, смартфон и таблет.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...