Акценти
Начало / Здравеопазване / В петък БЛС решава за лекарски протести

В петък БЛС решава за лекарски протести

За лекарски протести срещу водената политика на Правителството е предупредил днес на пресконференция председателят на БЛС  д-р Венцислав. Този петък ще се проведе заседание на Националния съвет на Лекарския съюз и ще това ще бъде обсъдено. „Същите тези мушмороци и измамници, както ги нарича министърът и в момента продължават да оперират, да бдят над децата и родителите, тези мушмороци, които са обвинявани непрестанно в корупция и измами”, възкликнал шефът на БЛС и възмутено поискал обвинения да се сипят след доказателства.
Грозев заявил, че въвеждането по служебен път на нов Рамков договор противоречи на действащото законодателство, като е подчертал, че действията на Надзорния съвет противоречат на основните принципи на договорното начало. БЛС ще обжалва решението, ако влезе в сила, съобщават на сайта на БЛС.
По думите на зам.-председателя на Лекарския съюз – проф. Огнян Хаджийски, в момента цари административен хаос и паника и личи пълна административна безпомощност от страна на всички институции. Наближава 1 април, а те са в пълна безизходица, която обаче може да доведе до много трагична ситуация в цялото здравеопазване, предупреди проф. Огнян Хаджийски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...