Начало / Общество / В област Плевен няма населени места, застрашени от наводнения

В област Плевен няма населени места, застрашени от наводнения

„Обстановката в област Плевен по отношение на опасност от наводнения е нормална. Тази сутрин е регистрирано повишено ниво на реките Искър и Златна Панега в района на община Червен бряг, но нивото на водата вече пада”. За това информира областният управител на област Плевен Мирослав Петров.

Той увери, че на територията на област Плевен няма възникнала критична ситуация заради наводнения. „Ситуацията непрекъснато се следи, но няма никакви поводи за притеснения”, категоричен бе областният управител.

Ситуацията в страната се нормализира, обстановката във връзка с метеорологичната условия се следи непрекъснато, наблюдават се нивата на язовирите и където е необходимо се изпускат контролирано. Всички отговорни институции са в пълна координация помежду си и в готовност за реагиране, включително и на сигнали на граждани. Превантивно започва обработка на пътните настилки по републиканската пътна мрежа заради очакваното застудяване. Това беше докладвано на министър-председателя Бойко Борисов по време на работно съвещание, което той свика във връзка с усложнената метеорологична обстановка на някои места в страната.

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...