Акценти
Начало / Здравеопазване / Над 76 000 дози ваксини пристигат в България до началото на февруари

Над 76 000 дози ваксини пристигат в България до началото на февруари

Утре очакваме първата доставка от втората разрешена за употреба ваксина на компанията „Модерна“. Количеството, което ще пристигне, е 2400 дози като доставката се извършва едновременно във всички европейски държави. Това съобщи  Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата по време на работното съвещание при министър-председателя днес.

Богдан Кирилов информира, че следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от ваксината на „Пфайзер/ Бионтех“, следват още около 4000 дози на 25 януари отново на „Модерна“, а на 2 февруари – 35 000 дози на „Пфайзер/ Бионтех“.

„Колкото се може по-бързо повече хора да се ваксинират на първата линия, освен докторите и учителите. Създайте точен и строг график, както и максимално добра организация за поставянето на ваксините. Случаи като този в Сандански повече да не се повтарят“, изиска премиерът Борисов от здравния министър. Министър-председателят подчерта, че с пристигането на различни партиди на ваксините срещу COVID-19 по различно време се дава възможност за използването на целия потенциал на системата.

До момента имунизираните у нас срещу коронавируса са 14 161 души.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...