Акценти
Начало / Образование / В НУ „Христо Ботев“ – Плевен се проведе занятие на тема „Евакуация при пожар“

В НУ „Христо Ботев“ – Плевен се проведе занятие на тема „Евакуация при пожар“

Днес в училище „Христо Ботев”- Плевен се проведе практическо занятие на тема „Евакуация при пожар” със съдействието на РСПБЗН – Плевен за учениците от първа и втора смяна.

На учениците бяха обяснени правилата за безопасност при работа с електроуреди и леснозапалими материали, за предотвратяване възникването на пожар през зимния сезон, а в случай на такъв как да реагират – какво да направят, за да се предпазят, как най-бързо да излязат на безопасно място,  припомниха си и номера на спешния телефон 112.

Занятието протече под ръководството на инспектор в група „ДПК и ПД”,  Плевен –  Божидар Манчев.

Учениците имаха възможност да разгледат пожарния автомобил, специалното облекло и оборудване на пожарникарите. Те поставяха много въпроси относно действията им в различни ситуации и при различни условия.

 Най-интересен момент за малките ученици бе демонстрацията на гасене на пожар с водна струя, като някои от децата влязоха в тази роля и сами опитаха.

В НУ „Христо Ботев“, Плевен е практика да се провеждат занятия, съвместно с различни институции. Това допринася за насочване вниманието на децата към различните опасности и опазване на живота и здравето им.

%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b01

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...