Начало / Икономика / В Никополско ремонтират пътища по „Трансгранично сътрудничество”

В Никополско ремонтират пътища по „Трансгранично сътрудничество”

Община Никопол има одобрен проект по програма „Трансгранично сътрудничество” за възстановяване и рехабилитация на четвъртокласна пътна мрежа в два участъка – Въбел-Муселиево и Муселиево-Евлогиево. Проектът е на стойност 5 млн. лева. В момента се подготвя процедурата за избор на изпълнител на ремонтните дейности, съобщиха от общинската администрация в крайдунавския град. Очаква се най-късно през септември процедурата да бъде финализирана и да започнат ремонтните дейности. Проектът трябва да приключи най-късно след 28 месеца.

Също по трансграничен проект, в който участва и съседната румънска община Турну Мъгуреле, ще бъде изградено предпазно съоръжение, за да бъдат хванати високите води на Дунав и да се реши проблемът с наводненията в Община Никопол. Съоръжението ще представлява предпазна дига от фериботния комплекс до промишлената зона в града с обща дължина около 1.5 км. Стойността на обекта е около 10 млн. лв.

„Проектът е одобрен, очакваме да бъдат отпуснати средствата по него, защото река Дунав не трябва  да бъде преграда между двете държави, а свързващо звено между две членки на ЕС”, подчерта кметът на Никопол Емил Бебенов.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...