Акценти
Начало / Политика / В неделя в Пелишат избират кмет

В неделя в Пелишат избират кмет

Петима са кандидатите за овакантения кметски стол в село Пелишат, които тази неделя ще се явят на обявените там частични избори. Причината за частичния вот е, че предишният кмет на селото – Митко Янков, почина в края на миналата година.
За кметското място ще се състезават Иво Борисов /НДСВ/, Елко Савев /Движение Гергьовден“/, Георги Мусев /ВМРО-БНД/, Петър Йочев /ГЕРБ/ и Кунка Маринова /БСП/. В ОИК – Плевен беше регистрирана и шеста партия за участие – ДПС, но тя не издигна свой кандидат.
В Пелишат е разкрита една секционна избирателна комисия, която е 7-членна. От ОИК – Плевен уточниха, че изборът на кмет на Пелишат ще бъде организиран по реда на Избирателния кодекс преди направените промени от 21 февруари, тази година.

Избирателната секция ще бъде отворена в 6 часа сутринта и ще остане отворена до 19 часа.

На редовните избори за кмет през 2011 г. в Пелишат са гласували 434  избиратели. 51.15% от гласовете бяха за Митко Янков, издигнат от ПП „Българска нова демокрация”. На второ място с 29.95% остана Петър Йочев, кандидат на ПП ГЕРБ, който отново е сред кандидатите за кметския стол в плевенското село.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...