Акценти
Начало / Крими / Хванаха пореден жител на Бръшляница, бил и ограбвал деца в Плевен

Хванаха пореден жител на Бръшляница, бил и ограбвал деца в Плевен

Плевенските полицаи задържаха пореден жител на село Бръшляница, който биел и ограбвал след това деца в Плевен. Младежът е 19-годишен, автор е на две улични нападения, той е хванат на 4 април.

На 3 април около 11.00 часа на улица „Генерал Колев” непознат пресрещнал 10-годишно момче и опитал да му вземе мобилния телефон и 20 лева. Детето обаче успяло да избяга и осуетило довършването на престъплението. Незабавно е подаден сигнал в полицията и са организирани издирвателни мероприятия. Така извършителят, който живеел в местността Табакова чешма край Плевен, е задържан.

В хода на разследването се изяснило, че младият мъж на 26 март около 12.40 часа на улица „Константин Величков” е нападнал и 13-годишно момиче. То се прибирало, когато извършителят влязъл с него в асансьора на блока, ударил детето в лицето и му отнел мобилен апарат на стойност около 280 лева.

Полицейска проверка установила, че грабителят има 8 криминални прояви, 5 регистрации за кражби, грабежи, унищожаване и повреждане, както и една присъда. Задържан е за 24 часа.

Ще припомним, че преди дни на друг рецидивист от село Бръшляница – 24-годишния И. М., беше постановена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и той е в ареста. Мъжът е привлечен като обвиняем по три случая, след като брутално и жестоко пребил и заплашил момичета в Плевен, за да ги ограби.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...