Акценти
Начало / Култура / В навечерието на Коледа врати отвори Работилница за декорации

В навечерието на Коледа врати отвори Работилница за декорации

 

Какво е квилинг и декупаж и как с тези техники може да се направи коледна украса ще усвоява първата група участници в новооткритата Работилница за декорации, която от вчера работи в Плевен.

Първите занимания се водят от Калинка Тошева – начален учител в СОУ „Стоян Заимов”, която ще предава тънкостите на квилинг – ръчно изработване на картички, и декупаж – техника за украса със салфетки. Тези часове ще са комбинирани с занимания по изобразително изкуство, водени от Стефка Костова – преподавател по изобразително изкуство в Прогимназия „Цветан Спасов”.

Заниманията ще са два пъти седмично, обясни Ваня Ваньова  от  Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация”, организатор на работилницата.

работилница за декорации

Работилницата за декорация първоначално е замислена за деца, но организаторите са приятно изненадани от интереса на възрастните. Затова обмислят идея да създадат две групи – за деца и за възрастни. Хората имат нужда  да се забавляват, докато се обучават, а и се получава готов продукт, който е приложим в ежедневието им – особено сега преди коледните празници, когато се прави украса за дома и се подгавят поздравителните картички, добави Ваньова.

Работилницата се намира на ул. „Дойран” № 160, ет. 2.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...