Начало / Образование / В Медицински университет – Плевен днес откриват учебната година

В Медицински университет – Плевен днес откриват учебната година

За 530 студенти-първокурсници, приети за обучение в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми, в професионалните направления медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве днес официално ще започне учебната година в Медицински университет – Плевен.

За втора поредна година при откриването на новата учебна година ще бъде изпълнен ритуалът за полагане на академична клетва, която прави първокурсниците морално съпричастни към основните ценности и мисията на Университета, към Етичния кодекс и академичните традиции. Ритуалът за полагане на клетва от първокурсниците бе въведен на 19 февруари 2018 г. за официалния старт на учебната година на новоприетите чуждестранни студенти. 

Тази година сред първокурсниците трима са новоприетите студенти с максимален бал 36.00, записани в специалност „Медицина“, двама от които са възпитаници на СУ „Иван Вазов“ в Плевен – Красимир Великов и Ели Илиева. Третият отличник-първокурсник е Ивана Иванова. Те ще отговорят на приветствията на Ректора проф. д-р Славчо Томов, на официалните гости и на Председателя на Студентски съвет, посочвайки причините за избора си да се обучават именно в плевенската Алма Матер.

Откриването на учебната година ще е от 10 часа в зала „Магнум” във Втора клинична база.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...