Акценти
Начало / Общество / В магазина не връщат пари, ако декодерът е по-евтин от стойността на ваучера

В магазина не връщат пари, ако декодерът е по-евтин от стойността на ваучера

По повод постъпили в дирекция „Социално подпомагане” – Плевен въпроси от граждани, които питат защо не им връщат пари, когато декодерът е по-евтин от номиналната стойност на ваучера, от дирекцията препратиха до медиите официално писмо от магазин „Техномаркет”. Дружеството, чиято собственост са магазините „Техномаркет”, спечели проведената от Министерството на транспорта обществена поръчка за осигуряване на декодери за лица със специфични потребности на територията от областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен.

В писмото се посочва, че дружеството е оферирало продажни цени за декодиращите устройства в съответствие с проведената обществена поръчка и те са 39.49 лв. за устройство наземна платформа, 55.90 лв. за устройство спътникова платформа и 49.90 лв. за устройство кабелна платформа. Цените са с ДДС.

„Съгласно сключения договор с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията при продажба на декодери фирмата е обвързана с цените на декодерите, независимо от номиналната цена на ваучерите, която е 60 лв. В случаите когато номиналната цена на ваучера  е по-висока от стойността на закупеното декодиращо устройство, разликата до номиналната стойност не се възстановява на приносителя. Този текст е изрично посочен на обратната страна на ваучера от неговия издател – Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения и търговецът не носи отговорност за каквито и да било евентуални претенции на приносителя на ваучера, включително за предоставяне на декодиращо устройство с по-висока цена, възстановяване до номиналната цена на ваучера и т.н. Горните инструкции са предоставени от Министерството на транспорта в съответствие с подписания договор с търговеца за продажба срещу ваучери на крайни декодиращи устройства”, се казва в писмото.

До момента на територията на областта са раздадени 2300 ваучера за декодиращи устройства, съобщи Вацка Хорозова, директор на дирекция „Социално подпомагане” – Плевен. Тя допълни, че при раздаването на ваучерите няма проблем. Те се раздават по утвърден график всеки работен ден в 11 пощенски станции, разположени във всички общини на област Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...