Начало / Общество / В Лепица подпомогнаха финансово асфалтирането на улицата си

В Лепица подпомогнаха финансово асфалтирането на улицата си

Похвална инициатива на част от жителите на плевенското село Лепица, община Червен бряг. Живеещите на една от улиците събраха пари и с общата сума помогнаха да имат малко по-съвременни условия на живот.

За какво става дума? Улицата на която живеят откакто се помнят никога не е била нещо повече от черен път. /За справка в с.Лепица не е полаган асфалт от десетилетия./ При дъждовно и снежно време, прибирайки се, местните наред с умората носят вкъщи и калта от пътя. През тази година подели инициатива и събрали помежду си пари, които добавили към отпуснатите финанси от Община Червен бряг за да оправят улицата им.

„Въпросните жители не са богати, но им е омръзнало да живеят в тези условия. Сумата, която събраха беше дарена за закупуване на трошен камък, който се полага преди асфалта. Ако хората не бяха събрали тези пари, предложението беше улицата да бъде асфалтирана само донякъде“, уточни кметът на с.Лепица – Яница Мишева.

Тя разказа и за друга похвална инициатива на съселяните си. „В същата част на селото имаше запустял парк. С общи усилия на съседи и доброволци го почистихме. Тази година кандидатствахме с проект за финансиране от ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/, но не ни одобриха. През 2018 г. пак ще опитаме. Искаме да монтираме беседки, пейки, спортни уреди, кошчета за смет. Целта ни е да направим парка удобен кът за спокойствие и почивка на възрастните и място където младите да спортуват“, уточни Яница Мишева.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...