Начало / Общество / В Левски събират подписка в защита на уволнен свещеник, утре готвят протест

В Левски събират подписка в защита на уволнен свещеник, утре готвят протест

Миряни от град Левски започнаха подписка в защита на уволнения местен  свещеник отец Християн Стефанов.  До момента са събрани 1409 подписа. В защита на своя отец вярващите отказват да влязат в църквата „Св. Параскева”, където служи новоназначеният от Търновския митрополит отец  и готвят пореден протест срещу него.

По думите на миряните, отец Християн е уволнен от Търновския митрополит през месец януари 2019 г., но разбира за това едва вчера от публикации в интернет, тъй като самата заповед още не му била връчена. Той не знае мотивите за уволнението си, в заповедта не са посочени такива.

От юни месец в църквата в гр. Левски служи друг свещеник, изпратен от Търновския митрополит и до този момент отец  Християн смятал, че той е назначен като втори свещеник в енорията.

Отец Християн винаги е бил до всички нас и в добро, и в лошо! Сега всички ние заставаме до него, защото той е нашият свещеник и това, което се случва не бива да остане покрито, заявяват местните миряни.

 В неделя, 14 юли, от 9 часа, ще се проведе поредният протест пред църквата „Св. Параскева“ в Левски в подкрепа на свещеник Християн Стефанов.

Чрез даване на гласност на случващото се християните от Левски търсят подкрепа на искането си да бъде върнат техния свещеник и духовен водител.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...