Акценти
Начало / Култура / В Левски събират пари благотворително за филма за Дякона

В Левски събират пари благотворително за филма за Дякона

Асоциация „Българска кинокласика и култура” организира благотворителна среща в Лилавата зала на Общинския съвет в град Левски, съобщават от местната администрация. Инициативата е част от националната дарителска кампания за събиране на средства за заснемането на игрален филм за Васил Левски.

На срещата, която ще се проведе на 23 май от 13.00 часа, ще присъстват плевенският актьор, който ще изиграе ролята на Дякона – Веселин Плачков и екипът на продукцията. Ще припомним, че по предложение на кмета Любка Александрова Общинският съвет в Левски гласува на 25 март да подкрепи заснемането на лентата с 1 000 лева. Местните хора пък са категорични, че с това изразяват своята съпричастност към родолюбивата кауза не защото град Левски е единственият с това име, а защото всички сме българи.

Режисьор и сценарист на филма, който ще разкаже за живота на Дякона от 5-годишната му възраст до самото му залавяне, е Максим Генчев. Бюджетът на продукцията е 2,3 млн. лв. като всички средства, които се съберат допълнително, ще бъдат вложени в реставрация на паметници на герои и заснемане на други филми, разказващи българската история.

Асоциация „Българска кинокласика и култура” кани желаещите да се присъединят към националната дарителска кампания за събиране на средства за филма като станат почетен дарител.

Дарението може да се направи на сайта на асоциацията или по банков път.

Банкова сметка: ЦКБ АД IBAN:BG94CECB979010C9817501 BIC: CECBBGSF

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...