Акценти
Начало / Общество / В Къртожабене очакват тази година да бъде завършен параклисът в селото

В Къртожабене очакват тази година да бъде завършен параклисът в селото

На помощ от общинското ръководство ще разчитат жителите на Къртожабене, за да бъде завършен тази година строежът на параклиса в селото. Това стана ясно по време на обсъждане на проектобюджета на Община Плевен за 2013 г., в което участва кметът проф. Димитър Стойков, неговият екип и съветниците от ГЕРБ Владислав Николов, Йордан Георгиев, Станислав Петков, Даниела Гонкова и Борислав Илиев. За поддръжката на екопътеката ще се погрижат наетите по програмата за временна заетост хора от селото, а за коритото на река Чернелка са предвидени средства по решение на Областния съвет по бедствия и аварии, стана ясно още по време на срещата, информират от пресцентъра на Община Плевен.

Освен в Къртожабене, вчера обсъждане на Бюджет 2013 имаше и в селата Търнене и Дисевица. И в трите села стои сериозно проблемът с несъбраните средства от местни данъци и такси, което доведе до предложение от страна на жителите да бъдат изнесени публично списъци с имената на длъжниците.

В село Търнене за облагородяване на парка и почистването около паметника на Пирогов ще се погрижат наетите 45 човека по програмата за временна заетост.

В Дисевица жителите ще трябва сами да дадат предложение за какво да бъде използвана сградата на фурната, която от години е неизползваема и се руши. Тя е  многократното обявяване на търг от страна на Общинския съвет – Плевен, но досега няма желаещи за нея.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...