Акценти
Начало / Култура / В Кнежа се стягат за панаир

В Кнежа се стягат за панаир

Служители на Община Кнежа боядисаха пейките и бордюрите в алеята в централния парк на града. Инициативата е по повод предстоящите в края на август традиционни Панаирни дни. Координатор е екологът на Община Кнежа – Миглена Горнишка, която изрази своето удовлетворение, че с малко усилие и много желание централната алея е станала отново едно чудесно място за отдих и градът е в очакване на своите гости за празника, съобщават на сайта на Община Кнежа.

„Панаирни дни Кнежа – 2013” ще започнат на 29 август и ще продължат до 1 септември. Програмата за празничните дни вече е готова.  Те ще започнат с арт-шоп суматоха, която включва изложба базар на авторски бижута, керамика и икони в Общинския исторически музей. Пак там ще бъде открита и изложба базар на традиционно корейско изкуство – гоблени върху коприна, акварели, мидена и седефена живопис. Изложбата се организира със съдействието на посолството на Северна Корея.

Официалното откриване на Панаирните дни е на 30 август от 20 часа с концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. В програмата на празничните дни са предвидени турнир по шах, организиран от клуб „Веселин Топалов”, изложба на художници под мотото „Отпечатъци….с продължение”, концерт на група „D E L P A D R E”.

На площада пред читалище „Борба” ще бъдат разположени панаирните въртележки, а за любителите на киното е предвидена прожекция на открито на филма „Войната на боговете”.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...