Акценти
Начало / Общество / В Кнежа въвеждат временна организация на движението заради рок фестивал

В Кнежа въвеждат временна организация на движението заради рок фестивал

Във връзка с провеждането на рок фестивал на 14, 15 и 16 юли, в района на лесопарк „Гергана” в Кнежа ще бъде въведена временна организация на движението, информират от Община Кнежа. От там уточняват, че за по-лесната ориентация на гостите на града ще бъдат поставени указателни табели на всички входни пътни артерии и възлови кръстовища.

В дните на фестивала пътят до лесопарк „Гергана” ще бъде затворен след кръстовището с пътя за с. Гостиля (десния завой за парка). Там ще бъдат обособени паркинги за спиране на автомобилите. Гостите на рок фестивала ще бъдат извозвани безплатно до входа с няколко буса. Бусовете ще се движат непрестанно и след приключване на концертите, за да могат гостите да се транспортират обратно. До входа ще бъдат допускани само автомобили на търговците от кетъринга, които имат пропуск, издаден от Община Кнежа.

Земните пътища около лесопарка също ще бъдат затворени.

В непосредствена близост до входа на парка ще бъде обособен охраняем паркинг за мотоциклети. Те ще имат пряк достъп и няма да бъдат спирани като автомобилите. Целта е пътят до фестивала да не бъде блокиран от паркирали автомобили, за да могат специализираните автомобили на Бърза помощ и Пожарна да имат постоянен достъп при нужд, обясняват от Община Кнежа.

От Кнежа ще има редовна автобусна линия до лесопарк „Гергана” по предварително определени маршрути.  Автобусите ще се движат всеки ден от 14:00 часа до приключване на концертите.

Всички концерти в програмата на рок фестивала са без билети, уточняват още от общинската администрация.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...