Акценти
Начало / Крими / В едномесечен срок обявяват решението по делото за убийството на Вероника от Никопол

В едномесечен срок обявяват решението по делото за убийството на Вероника от Никопол

Апелативният съд във Велико Търново ще се произнесе в едномесечен срок по делото за убийството на студентката от Никопол Вероника Здравкова. След проведено днес заседание, тричленен състав на Апелативен съд – В. Търново обяви делото за решаване, като съгласно НПК следва да се произнесе с решение и мотиви в едномесечен срок, съобщават от пресцентъра на институцията.

Припомняме, че с присъда от 15 септември м.г. Окръжен съд – Велико Търново призна за виновен подсъдимия Илиян Здравков в това, че на 28 февруари 2015 г. в град Велико Търново отнел от владението на 24-годишната Вероника Здравкова от Никопол движими вещи на обща стойност 401,81 лева, като деянието е придружено с жестокото убийство на студентката. Съставът на Великотърновския окръжен съд му наложи наказание 30 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Със същата присъда Илиян Здравков е осъден да плати по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на гражданските ищци и частни обвинители Т. З. Т. и Н. В. Т.
Срещу присъдата е постъпила въззивна частна жалба от служебния защитник на подсъдимия, в която се сочи, че наложеното максимално по закон наказание се явява прекалено тежко и се иска неговото смекчаване, предвид наличието на изключителни смекчаващи вината обстоятелства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...