Начало / Здравеопазване / В ДКЦ ”Св. Панталеймон – Плевен” работи дигитален мамограф от ново поколение

В ДКЦ ”Св. Панталеймон – Плевен” работи дигитален мамограф от ново поколение

Дигиталната мамография е най-щадящият и ефективен метод за диагностика на рак на гърдата

ДКЦ ”Св. Панталеймон – Плевен” предоставя възможност за изследване с дигитален мамограф от ново поколение, произведен от водеща компания за медицинска апаратура. Иновативният и точен рентгенов метод за визуализация на млечните жлези предоставя детайлни резултати в реално време. Степента на облъчване е незначителна, изследването се провежда бързо и  щадящо за пациента. Резултатите се разчитат от висококвалифицирани специалисти, преминали специализирано обучение за работа с апарата.

Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при жените в целия свят. Всяка 10-та българка има риск да развие заболяването, а при ранно диагностициране шансът за пълно излекуване е изключително висок. По последни данни на Националния раков регистър, издание 2015 г. 70,3% от диагностицираните жени са в начален стадий. Дигиталната мамография е най-сигурният метод за навременно и прецизно диагностициране и за профилактични изследвания.

Рискът от заболяване се увеличава след 35 години, като достига своя пик при 60-64 годишните. Възрастовата границата при заболяване от рак на гърдата спада. Специалистите съветват младите майки да предприемат профилактично изследването. При дигиталната мамография могат да се открият карциномни образувания, които не се регистрират при рутинния преглед. Диагностичната мамография е подходяща за изследване на жените, при които има установени симптоми.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...