Акценти
Начало / Общество / В Гулянци зарадваха с подаръци децата от детските градини и училищата

В Гулянци зарадваха с подаръци децата от детските градини и училищата

деца Гулянци

Община Гулянци подари играчки на децата от всички детски градини по повод Деня на детето – 1 юни, информират от Общината. Малчуганите вече са готови за дългите летни игри на открито с нови кофички, лопатки, камиончета. Отделно осемдесет подаръчни комплекта бяха връчени на бъдещите първокласници, завършващи подготвителните групи. Всеки комплект съдържа две образователни книжки, сметало и калъф за принадлежности. Учениците от четвърти клас в общината също бяха наградени за успешното завършване на начален етап на образование с близо 100 книжки, всяка с лично послание от кмета Лъчезар Яков.

Гулянци

Инициативата по връчването на подаръци е ежегодна и включва още две кампании. На 15 септември първокласниците също получават книги от общината. На Коледа децата от детските градини се радват на поредната порция нови играчки.

Осигуряването на по-добри условия на живот и развитие на децата в общината е сред приоритетите на местната власт. С грижа за най-малките ежегодно в детските и учебните заведения се извършват ремонти, кандидатства се и се работи по различни проекти.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...