Акценти
Начало / Икономика / В Български пощи напрежението може да ескалира отново

В Български пощи напрежението може да ескалира отново

SAM_0462-пощаЛипсата на средства е основният проблем в  „Български пощи”  и там напрежението може всеки момент отново да ескалира, заради изключително ниското заплащане на работещите. За това предупреди Венцислав Пешев, зам.-председател на федерация „Съобщения” към КНСБ.

По думите му субсидията, която държавата трябва да превежда  на „Български пощи” през последните години не се дава или само малка част от нея. Това не дава  възможност да се инвестира в нови дейности, обясни синдикалистът.  Той посочи, че „Български пощи”  остават в забранителния списък за приватизация, което е внесло известно успокоение сред работещите там.  Но напрежението може всеки момент да  ескалира отново и да се стигне до протестни действия,  смята Венцислав Пешев.

Ще припомним, че  в началото на месеца в „Български пощи” бяха готови на ефективни протестни действия. Причините – мизерните заплати, които получават голяма част от работещите там, а и  заради това, че повече от 1/3 от тях са с намалено работно време. Работещите в пощите настояваха да знаят какво е финансовото състояние на дружеството и защо се бави изпълнението на решение на Съвета на директорите на дружеството за увеличаване с 10 лв. на ваучерите за храна, които получават служителите.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...