Акценти
Начало / Политика / В БСП няма да има разцепление, а състезание на идеи

В БСП няма да има разцепление, а състезание на идеи

Според Георги Първанов, неговата кандидатура за председателското място в БСП не бива да се приема като повод заразделение в партията. „В БСП няма да има разделение, още по-малко разцепление. Ще има надпревара на идеи, качества, може би и на екипи. От това демократична, лява партия като БСП може само да спечели”, категоричен е Първанов.

По негова преценка, след конгреса БСП ще излезе единна в общата цел – спечелването на изборите през 2013 г. Той определи като малко вероятна възможността за предсрочни избори, но дори и оставащите около 15 месеца до вота за нов парламент е много кратък срок за предизборна подготовка, още по-малко за подготовка за нови управленски виждания. „С обиколките, които започнах, се опитвам да катализирам този процес”, обяви Първанов.

По отношение на въпроса, кой ще е партньорът на БСП в бъдещо  ляво-център управление, Първанов подчерта, че е важно диалогът да започне и БСП да демонстрира нова коалиционна култура. „А кой ще остане на масата и кой ще продължи успоредно на БСП, това ще покажат самите преговори”, допълни Първанов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...