Начало / Общество / Вътрешният министър и главният секретар на МВР дадоха висока оценка за работата на ОДМВР – Плевен

Вътрешният министър и главният секретар на МВР дадоха висока оценка за работата на ОДМВР – Плевен

За нас е от изключителна важност служителите на МВР да са квалифицирани и да работят със съзнанието, че служат на хората, това заяви министър Валентин Радев пред състава на ОДМВР- Плевен днес по време на годишния отчет на дирекцията.

Вярвам в професионалното ръководство, вярвам, че и повечето служители на министерството работят с изключителен професионализъм. Той поясни, че МВР прави всичко възможно да осигури по- добри условия за работа на служителите и припомни, че бяха осигурени допълнителни средства за заплати и за униформено облекло на полицаите.

Министър Радев благодари за постигнатите високи успехи в работата на областната дирекция. „Дирекцията се развива много добре, постоянно се повишава разкриваемостта на престъпленията, за което поздравявам директора и целия състав на ОДМВР-Плевен. Зад професионалното тълкуване на цифрите в отчета стоят енергията и личните усилия на директора на областната дирекция и на екипа му, добави и главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов. По думите му резултатите за изминалия период нареждат дирекцията сред най-добрите в страната.  Двамата акцентираха върху приоритетите, очертани от ръководството на МВР през тази година. Министър Радев подчерта и необходимостта от задълбочен анализ на структурата на МВР с оглед постигането на по- добра оптимизация  и по- висока резултатност в работата.

На анализ-отчета присъстваха още заместник-директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ старши комисар Стоян Телемалакиев, областният управител на Плевен Мирослав Петров, кметът на  община Плевен Георг Спартански, представители на прокуратурите и председателите на съдилищата в Плевенски съдебен район, ръководители и директори на институции в област Плевен, председатели на Общински съвети.

Източник: МВР пресцентър

През 2017 г.в ОДМВР-Плевен са регистрирани 5 708 заявителски материал, при 5 749 броя за 2016 г. В абсолютно изражение е налице намаление на броя на регистрираните заявителски материала с и увеличение  на останалите за работа  престъпления със 110. През отчетния период от служителите на ОДМВР-Плевен при регистрирани 4 320 престъпления, са разкрити 2 314 или 53,56% обща разкриваемост. Постигнатият процент на разкриваемост е най-високият, достиган от ОДМВР-Плевен през последните години. Допълнително са разкрити 382 престъпления, регистрирани в предходни периоди. През 2017 година служителите от ОДМВР Плевен активно работиха по противодействието на телефонните измами. Благодарение на добрата работа на служителите от сектор ПКП при ОДМВР-Плевен са разкрити 48% от регистрираните случаи на този вид престъпления на територията на областта, като са установени и задържани лица, съпричастни към този вид престъпна дейност. Нанесените щети в по-голямата си част са възстановени на пострадалите. ОДМВР-Плевен отчете и активна работи по противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол. Криминогенни зони в това направление през 2017 година са изведени гр.Плевен, с.Буковлък, гр.Кнежа и гр.Левски. Предвид отчетена тенденция към преориентиране на престъпните групи на територията на областта в разпространението от ситно смлян на нарязан тютюн за пушене, са предприети множество специализирани полицейски операции на територията на областта, където основно се извършва разпространението  на по-големи количества от акцизни стоки без бандерол. Иззети са  618 620 къса цигари; 2 тона 690 кг тютюн; 1.408 т алкохол и 8. 660 т горива.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...