Начало / Общество / Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления в Долни Дъбник, Кнежа, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол и Белене.


Не е лека работата в малките населени места, но през изминалата година се справихте успешно с поставените задачи, е заявил министър Терзийски. Той е поздравил служителите за постигнатите резултати – както по основните линии на дейност, така и във връзка с допълнителните отговорности, с които са натоварени в условията на пандемията от COVID-19. Министърът е дал добра оценка за работата по контрол на противоепидемичните мерки. ОДМВР-Плевен е на едно от първите места в страната – с образувани 240 досъдебни производства и 80 осъдителни присъди за нарушения на Закона за здравето.
Ръководството на министерството следи постоянно динамиката на заболеваемостта сред състава, е посочил министърът. Той е уверил колегите си, че в Медицинския институт на МВР е създадена отлична организация, а те и близките им могат да разчитат на професионалната помощ на специалистите от института.
По време на работните срещи са дискутирани организационни въпроси, поставени от служителите, техническата, материална и кадрова обезпеченост. Обсъдена и координацията с „Гранична полиция“ на районните управления, в чиято територия влизат участъци от р. Дунав. Министърът е благодарил за духа и мотивацията за работа и пожелал една по-добра и ефективна година.

Срещите са проведени заедно с директора на ОДМВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...