Начало / Политика / Върховен административен съд ще гледа делото на заличените от листите съветници на ГЕРБ

Върховен административен съд ще гледа делото на заличените от листите съветници на ГЕРБ

Върховен административен съд ще трябва да се произнесе по делото, заведено от заличените от листите съветници на ГЕРБ. Днес Административен съд – Плевен е разгледал случая на двамата жалбоподатели и е определил, че прекратява производството по административното дело и го изпраща по подсъдност на Върховен административен съд, като определението на Плевенския съд не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Станислав Маринчев Иванов и Емил Богданов Цветков,  кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ, подадоха жалби в Административен съд – Плевен срещу решение на ОИК – Плевен. В тях те твърдят, че не са подавали заявление за заличаване от листите за общински съветници в Общински съвет – Плевен от кандидатската листа на ПП ГЕРБ, нито пък са упълномощавали някого за това. Според депозираните жалби, това е станало без тяхно знание и са научили в последствие, заради което желаят решението на ОИК – Плевен за заличаване от списъците да бъде отменено.

Заявленията бяха подадени в ОИК – Плевен  в деня на изборите, като те бяха подписани от Мартин Митев – упълномощен представител на ПП ГЕРБ за Община Плевен. Заявлението за заличаване от листите бе внесено малко след като чрез жребий Станислав Иванов беше определен на шесто място в кандидатската листа  на избраните кандидати за общински съветници на ПП „ГЕРБ”, поради това,  че двама кандидати бяха получили еднакъв брой предпочитания /преференции/. Емил Цветков пък влезе под номер 9 в Общинския съвет в Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...