Акценти
Начало / Политика / Възстановяване на операта в Плевен залагат в програмата си хората на Кунева

Възстановяване на операта в Плевен залагат в програмата си хората на Кунева

Плевенската опера да бъде възстановена с усилията на правителството и на Община Плевен – това ще бъде включено в програмата на „Движение България на гражданите” в сектор „Култура”, обяви Найден Зеленогорски, член на Националния съвет на „Движение България на гражданите”.

„Ние сме длъжни да дадем на обществото всичко – от опера до естрада, и нека хората сами изберат, кое е тяхното поприще”, каза Найден Зеленогорски и допълни, че не можем да обвиняваме българите, че слушат само определен тип музика, след като не им даваме възможност да видят и друго.

„Ако държавната опера в Плевен, с подкрепата на Общината, бъде възстановена, това означава, че в целия Северозападен район, в който влизат областите Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана, ще могат да се изпълняват оперни спектакли. На една държава членка на ЕС, която има хилядолетна култура, й прилича да има такъв оперен институт”, категоричен е Зеленогорски.

Според него резултатът от исканото обединение на Плевенска филхармония с хоровата формация и духовия оркестър под една шапка  ще бъде катастрофален. „В момента всяко движение към преструктуриране би дало повод да се намалят парите и да се отиде към унищожаване на Плевска филхармония”, заяви Найден Зеленогорски.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...