Акценти
Начало / Култура / Възстановеният директор на РИМ – Плевен ще иска пълен финансов анализ на направеното в музея

Възстановеният директор на РИМ – Плевен ще иска пълен финансов анализ на направеното в музея

Стефка Григорова
Снимка: РИМ – Плевен

С решение от 24 юли на Върховният касационен съд, на 20 август Стефка Григорова бе възстановена на длъжността директор на Регионален исторически музей – Плевен, това съобщиха днес на интернет страницата на културния институт.

От вчера съм на работа в музея и чета лист по лист цялата документация, за да се ориентирам какво е направено за времето, в което бях отстранена от работа, каза за ИнфоПлевен Стефка Григорова. Тя е поискала от всички музейни специалисти, които в момента не са в отпуск, пълен отчет за дейността им от началото на годината и за заплануваното да се извърши. Важното е сега да се информирам какво е състоянието на музея и от какво той спешно има нужда, обясни Григорова и каза, че ще поиска пълен финансов анализ на направеното досега в Регионалния музей.

До разговора ни Григорова все още не беше разговаряла с Владимир Найденов, който спечели конкурс за директор на музея, но след възстановяването на Грирова е освободен от длъжността.

Стефка Григорова беше освободена от длъжността директор на Регионалния исторически музей в Плевен през юни 2012 г. със заповед на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков. След което Григорова беше възстановена на работа и на 23 май 2013 г. отново беше освободена. След дълга съдебна сага се стигна до решението на Върховния касационен съд за нейното възстановяване. Сега музеят ще трябва да изплати на Григорова над 8 хил. лв. обезщетение и разноските по делото.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...