Акценти
Начало / Икономика / Възможностите за енергийно обновяване представят отново

Възможностите за енергийно обновяване представят отново

За трети пореден път Министерството на регионалното развитие ще открие информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове”, осъществяван с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие”.саниране

Информационните дни по проекта ще се проведат в периода 13-16 октомври пред сградата на Община Плевен. Кампанията ще бъде открита в 11 часа на 13 октомври, неделя и в първия ден ще продължи до 14.30 часа. В останалите три дни плевенчани ще могат да получат интересуващата ги информация от 15 до 18.30 часа.

По време на информационната кампания ще се проведе и среща с управители на етажната собственост, на която ще бъдат дадени отговори на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците в проекта и всяка допълнителна информация, интересуваща лицата.

Срещата ще се проведе на 14 октомври от 16.30 в зала „Гена Димитрова“ /в сградата на РБ „Христо смирненски”/.

Проект „Енергийно обновяване на българските домове” цели да осигури по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

До момента са проведени две информационни кампании – една през 2012 г. и една през 2013 г. Предстои финална пролетна кампания по проекта през пролетта на 2014 г.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...