Акценти
Начало / Политика / Възгласи „За България” и изпълнения на група „Епизод” огласиха площада

Възгласи „За България” и изпълнения на група „Епизод” огласиха площада

ВМРО шествие

За поредна година, на 10 декември ВМРО организира факелно шествие, за да почете паметта на загиналите за свободата на Плевен. Шествието тръгна от началото на Старата главна и стигна до площад „Възраждане”.  Мощни възгласи „За България”, „Свобода”, „Да живей” огласяха шествието, което се предвождаше от български трибагреници и знамена на ВМРО. Ритъм задаваше тъпан.

Традиция

Пред Мавзолея стотината воеводи спряха, и преди да сведат глави в едноминутно мълчание, към тях с марш се присъедини и група на сдружение „Традиция” – Плевен.

ВМРО шествие

След като поднесоха венец пред вечния огън, прозвуча химна на Република България, а младежи запалиха факли с цветовете на българския трибагреник.

ВМРО шествие

Областният председател на ВМРО – Плевен – д-р Калин Поповски, приветства участниците в шествието. В словото си той припомни историческите събития, разиграли се край Плевен преди 136 години. ВМРО е будната съвест на обществото, което винаги трябва да помни героите, дали живота си за свободата на нашето Отечество, каза той.

ВМРО шествие

В Плевен, за да отбележи заедно с приятелите си от ВМРО великата дата от историята на България, беше и Мирослав Розенски от Македония. Той честити празника на плевенчани от името на членовете и симпатизантите на Българския културен клуб в Скопие.

С прочувствено слово към приветствията се присъедини и представител на Националната младежка организация на ВМРО.

Вечерта продължава със специален поздрав на група „Епизод”.

група "Епизод"

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...