Акценти
Начало / Общество / Въвеждат промени в спиранията на някои влакове и в Плевенско

Въвеждат промени в спиранията на някои влакове и в Плевенско

Постъпили искания от редовни клиенти на националния железопътен превозвач, от областни и общински администрации са причина за промени в новия график за движение на влаковете. От 3 януари 2013 год. “Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени разписанията на някои влакове и ще пусне допълнителни влакове в различни железопътни участъци с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от отделни населени места в страната, съобщават от БДЖ.

Промените засягат направления в цялата страна, в това число и Плевенска област.

Сутрешният пътнически влак № 20101 от София за Червен бряг, който заминава от Централна гара София в 05:10 часа, ще се движи по променен маршрут. Този влак вече ще пътува по маршрут от София до Враца, като по този начин ще се осигури възможност за пътуване от Мездра до Враца в сутрешните часове на деня.

Промени ще бъдат направени и в спиранията на някои от влаковете, като те вече ще спират на допълнителни гари и спирки. Бързият влак със задължителна резервация № 2640 – “Янтра” от Горна Оряховица за София, който заминава в 05:00 часа, вече ще спира и на гарите Долни Дъбник, Горни Дъбник и Телиш. Бързият влак със задължителна резервация № 2641 – “Янтра” от София за Горна Оряховица, който тръгва в 17:28 часа, вече ще спира и на гара Долни Дъбник.

Допълнителен пътнически влак от 3 януари 2013 год. ще бъде пуснат и от Враца за Червен бряг. Той ще тръгва от Враца в 07:50 часа.

Подробности по новото разписание може да намерите на интернет страницата на Български държавни железници.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...