Акценти
Начало / Последни новини / Второ равенство за ТТС Рурщад на Владимир Петков в Германия
тенис маса - Владко Петков - ТТС Рурщад Херне

Второ равенство за ТТС Рурщад на Владимир Петков в Германия

Плевенчанинът Владимир Петков и неговия клуб ТТС Рурщад /Херне/ записаха второ равенство от началото на сезона в мъжката Трета Северна Бундеслига на Германия по тенис на маса. В осмия кръг възпитаника на СКТМ Тетрон и съотборниците му завършиха 5:5 като гост на TuS Целе, който досега имаше пълен актив – седем победи от седем двубоя. Плевенският тенесист изигра три срещи, в които спечели два пъти и загуби веднъж. Владко започна участието си с мача на двойки в който заедно с Йохан Хагберг се наложиха с 3:1 над тандема на съперника Тобиас Хиплер/Нилс Хохмейер. Само в началото имаха проблеми и отстъпиха първия гейм с 6:11. Последва оспорвана втора част, завършила с успех на ТТС Рурщад – 11:9. В третата превъзходството бе най-осезаемо 11:5. После съперниците опитаха да върнат интригата, но Петков и Хагберг взеха и четвъртия гейм с 12:10. В следващия си двубой плевенчанина пак стартира тромаво и Дорман Яник взе първия гейм с 12:10. От тук до края обаче българина го надигра – 11:6, 13:11 и 15:13, печелейки с 3:1.

Изключително оспорвана бе последната среща на Владко срещу третата ракета на TuS Целе – Нилс Хохмейер. Началото бе за нашия тенесист – 11:9. Опонентът му изравни – 11:7. Третата част отново бе за Петков – 11:9. Последва ново равенство след 8:11. В заключителната последна част Хохмейер се наложи с 11:7 и победи с 3:2.

В другата среща на двойки първата и втората ракети на ТТС Рурщад – Койо Канамицу и Урош Гордич подчиниха с 3:1 тандема на домакините Филип Флориц/Дорман Яник. В индивидуалните битки Канамицу се наложи над Хиплер с 3:2, но загуби – 0:3 от Флориц. Последният победи със същия резултат и Гордич. Сърбинът обаче измъкна 3:2 срещу Хиплер. Четвъртата ракета на Херне – Хагберг записа две поражения – 2:3 от Хохмейер и 1:3 от Яник. След този двубой ТТС Рурщад е с пет победи, две равенства и една загуба.

„Отборният успех ни се изплъзна нелепо. При резултат 5:4 за нашия тим съотборникът ми Хагберг получи контузия в мача срещу Яник и не успя да го доиграе. Йохан беше по-добрия и сигурно щеше да победи. Невъзможността да продължи обаче донесе служебен успех на съперника и срещата завърши без победител – 5:5“, коментира Владимир Петков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...