Акценти
Начало / Последни новини / Второ място за Данчо Борисов на купа НСА-Сивен

Второ място за Данчо Борисов на купа НСА-Сивен

Данчо Борисов от плевенския клуб по ориентиране Север спечели второ място при мъжете до 55 години в състезанието за купа НСА-Сивен в София.

Надпреварата се проведе в две дисциплини – спринт /в Южен парк/ и средна дистанция /в Симеоново/. Борисов не започна по най-добрия начин. В спринта той премина дистанцията от 2,5 км с 60 метра изкачване и 12 контролни точки за 31,53 минути, което го класира на седмо място. Във втория ден обаче бе недостижим за съперниците си, преминавайки разстоянието от 2,8 км със 120 метра изкачване и 13 контролни точки за 42,42  мин.. Общият сбор от двете състезание позволи единствено на Ради Ганев от Александър Логис /София/ да го изпревари с 1,58 мин. в крайното класиране.

Второ място и за съотборничката му Лиляна Маринова при дамите до 18 години. Тя го завоюва на средната дистанция, но не участва в спринта и остана извън медалите в крайното подреждане.

При жените до 35 години Цветелина Митева е шеста. Позиция по-назад остана Диана Иванова при момичетата до 14 години.

В елита при нежния пол до 21 години Паола Кръстева приключи 11-а. В същата възраст при мъжете Александър Димитров е 16-и.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...