Начало / Последни новини / Второ златно отличие за Нора Рашева от началото на годината

Второ златно отличие за Нора Рашева от началото на годината

Състезателката на СКШ „Плевен ХХІ” – Нора Рашева, спечели второто си златно отличие от началото на тази година, след като се класира на първо място в групата момичета до 10 години в турнира „Купа Лясковец”.

Турнирът се организира в град Лясковец от  ШК „Асеневци“ със съдействието на ШК „Ан пасан“ и Община Лясковец.  Участие взеха 94 шахматисти от четири различни федерации: Франция, Турция, Македония и България.

Шампион в първото издание на купа „Лясковец“ стана Михаил Гигов от СКШ „Спартак Плевен ХХІ” с 5.5 точки от 6 възможни. Второто място бе за Дарио Дерешки  от СКШ „Плевен ХХІ” с 5 точки.  Дарио Дерешки е национален състезател, в момента е студент в НСА „Васил Левски”, специалност шахмат. Участник е в Европейски и Световни първенства, многократен медалист от ДИП и ДОП.

При момичетата до 10г. най-добре се представи Нора Рашева от СКШ „Плевен ХХІ”. Това е второ златно отличие за Нора за тази година след златния медал от Купа „Ивис” – София.  Със златото до 14г. се окичи Патрицие Найманова от Червен бряг. Втора при момичетата до 14 г. се класира Любомира Ленкова  от СКШ „Плевен ХХІ”.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...