Акценти
Начало / Култура / Вторият концерт от джаз феста в Плевен събра още повече публика

Вторият концерт от джаз феста в Плевен събра още повече публика

джаз фест

Вторият концерт от джаз феста в Плевен събра два пъти повече публика снощи в ХГ „Илия Бешков”. В чест на музикантите от Dori Dios Band дъжд не валеше и почитателите на този музикален жанр имаха възможност спокойно да се придвижат до галерия. Нямаше и съвпадение на културни събития, така че всички меломани имаха възможност да посетят събитието.

джаз фест

Публиката изпълни и втория етаж на залата. Сред зрителите бяха и много млади музиканти от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”, сред които и талантливата виолистка Камелия Първанова – Кем, изявила се предходната вечер на сцената на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова”.

джаз фест

Четирима музиканти: Александър Йорданов – барабани, Лука Тодоров – пиано, Роман Хаджийски – тромпет, и Златко Стефанов – бас китара, и две джаз певици: Доротея Люцканова и нейната дъщеря Гена Люцканова, раздадоха талант, настроение и завладяващи емоции на почитателите си. Те поднесоха разнообразни джаз пиеси, както и парчета, превърнали се в стандарти в този музикален жанр.

Пространството на галерия „Илия Бешков” се претвори и в подиум за танци, на който всеки желаещ можеше да изрази изживяването си, като следва с движения изпълнителите.

 Днес мини джаз фестът продължава с джем дискусия с осемте джаз изпълнители от мини джаз феста. Тя започва в 13 часа в Дом „Кафе”.

джаз фест

джаз фест

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...