Акценти
Начало / Образование / Втора награда за танцьорите от НУИ „Панайот Пипков” от национално състезание

Втора награда за танцьорите от НУИ „Панайот Пипков” от национално състезание

Танцьорите от НУИ ‘‘Панайот Пипков‘‘ Плевен се завърнаха с Втора  награда  в четвърта възрастова група от Националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе в края на миналата седмица в Стара Загора. Плевенските танцьори получиха и парична награда за най-добър танцов състав, а техният ръководител Танушка Арабаджиева беше отличена със сертификат  за принос в съхранението и популяризирането на българския фолклор.

Възпитаниците на училището  се представиха с две нови танцови произведения от репертоара си  – „Край Дунава ‘‘ – хореография Танушка Арабаджиева, музика на Ангел Шопов, и ‘‘Шопски танци ‘‘ – хореография проф.Кирил Дженев и музика Александър Кокарешков.

Наградите  бяха присъдени от комисия с председател Христо Иванов – дългогодишен преподавател в НУТИ, сега главен художествен ръководител на ОА „Загоре“, и членове – Ралица Базайтова, главен експерт в училища по изкуства при  Министерство на културата  и гл.ас.д-р Маргарита Кръстева, преподавател в Нов Български университет-София.

Плевенските възпитаници участваха в Гала концерта, състоял се след награждаването на отличените.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...