Начало / Крими / ВТАС потвърди наказанието от 30 години затвор за убиеца на студентката Вероника

ВТАС потвърди наказанието от 30 години затвор за убиеца на студентката Вероника

Със свое решение по ВНОХД 382/2015 г. от 11.03.2016 г., състав на Апелативен съд Велико Търново потвърди изцяло присъда на Великотърновския окръжен съд, с която подсъдимият Илиян Здравков е признат за виновен за убийството на 24-годишната студенткаВероника Здравкова от юНикопол, съобщават от пресцентъра на ВТАС. Подсъдимият нападна Вероника на 28 февруари 2015 г. в гр. Велико Търново, в района на Южен пътен възел, на северния бряг на р. Янтра, като при грабежа е нанесъл удари с твърд предмет в челната и тилната области на глава, станали причина за смъртта на момичето. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.
Съставът на ВТОС му е наложил наказание 30 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Със същата присъда Илиян Здравков е осъден да плати по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на гражданските ищци и частни обвинители Т. З. Т. и Н. В. Т.
Великотърновският апелативен съд е потвърдил определената от първоинстанционния съд присъда в максималния възможен размер от 30 години лишаване от свобода.
Решението на Апелативен съд Велико Търново подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...